Hudlege Behandlinger

Mediss & Spa

1. Botox Behandling 

Reduser linjer og rynker og nyt et mer ungdommelig utseende med medisinsk
rynkebehandling. Botulinumtoksin er et muskelavslappende legemiddel, som brukes til å behandle pasienter medisinsk og kosmetisk. Området som blir behandlet blir ikke numment eller følelsesløs, men musklene som blir behandlet får redusert bevegelighet. Da reduseres utseende på linjer, som gir et friskt, mer ungdommelig og naturlig utseende. Botulinum toksin injiseres ikke i rynker, men musklene som forårsaker at rynkene dannes.

I henhold til loven om legemiddelhåndtering og retningslinjer fra
helsedirektoratet, kan kun leger ordinere en behandlingsplan med Botox /
botulinumtoksin
. Derfor må du forut for denne typen behandling vurderes av en
hudlege.

Botulinumtoksin, som Botox, kan kun rekvireres av lege til humanmedisinsk bruk.
Annet helsepersonell, som for eksempel sykepleiere, kan ikke beslutte at en person
skal behandles med botulinumtoksin. Botulinumtoksin er et reseptpliktig legemiddel og behandling med botulinumtoksin kan derfor kun foretas av helsepersonell med nødvendig kompetanse. Dette følger av forsvarlighetskravet i helsepersonelloven.

Når annet helsepersonell enn lege injiserer botulinumtoksin, vil helsepersonellet
som injiserer opptre som rekvirerende leges medhjelper etter helsepersonelloven § 5.

Alle behandlinger starter med en gratis uforpliktende konsultasjon hos vår
hudlege, som inkluderer analyse av ansiktet. Pasientens ønskede resultater diskuteres og sammen utformer vi en behandlingsplan.
Etter konsultasjonen kan behandlingen gis. Prosedyre for injeksjon av
botulinumtoksin er enkel, og tar noen få minutter.
Vi setter opp gratis kontrolltime etter inngrepet. Eventuelle justeringer av resultatet
avtales med behandler på kontrolltimen.

Hos oss får du behandling fra en hudspesialist og overlege med mer enn 10 års
erfaring med kosmetiske prosedyrer. Fordi vår prioritet er din trygghet.


Vår hudlege tilbyr en gratis uforpliktende konsultasjon
.

Mediss & Spa tilbyr ikke botox behandling mot økt svette (hyperhidrose).Dette fordi
pasienter som er plaget med hyperhidrose har rett til utredning og botulinum
toxin behandling i offentlig sykehus mot denne plagsomme hudsykdommen.

Referanser

https://www.helsedirektoratet.no/tema/helsepersonelloven/rekvirering-og-bruk-av-botulinumtoksin-botox

https://www.nrk.no/norge/strammer-inn-regler_-na-ma-botox-behandling-godkjennes-av-lege-1.14643337 

 

2.Medisinsk kjemisk peeling

 

Medisinsk kjemisk peeling er en anerkjent metode for effektiv hudfornyelse og reparering av ulike hudskader som rynker, arr og andre uønskede hudtilstander. Peeling er et engelsk ord og betyr å skrelle. I kosmetisk medisin innebærer det at hudens øverste lag fjernes, slik at ny, frisk hud med yngre utseende kan dannes. En peelingbehandling fjerner gamle og skadede hudceller, i tillegg til urenheter dypt ned i porene. Behandlingen stimulerer huden til å produsere nye hudceller, noe som gir en jevnere hud med en frisk glød.

Vår hudlege tilbyr effektiv medisinsk peeling.
Dette kan peeling gjøre for din hud:
– Redusere rynker
– Redusere arr
– Forebygge aldring (antialdring)
– Fjerne pigmentflekker og gi en jevnere hudtone
– Gi huden glød
– Gjøre huden spenstigere og strammere
Peeling er ideell for behandling av ulike aldringstegn, Melasma, solskader, fine linjer, ujevn overflate, store porer, “livløs” hud.

Det fins peelinger som er mye kraftigere og mer effektive (medisinske peelinger) som skal kun forskrives og brukes av leger.
Hvis du er i tvil om dette er noe for deg eller ønsker mer info tilbyr hudlegen en kort, uforpliktende og gratis konsultasjon for vurdering og informasjon.

3.Acne arr og evidens basert behandling (behandling med påvist effekt fra studier)

 

Acne arr kan variere i størrelse og utseende og kan bli ganske skjemmende. Hos mange pasienter kan de medføre en betydelig psykisk belastning. Behandlingen av aknearr er vanskelig. Før man tilbyr noen som helst behandling mot aknearr, er det viktig at du blir undersøkt av hudlege. Første steget for å finne en behandling av arr er å forstå hva slags type arr man vil behandle. En grundig vurdering av pasientens forutsetninger og arrenes karakteristika er viktig for å vurdere om behandling vil ha effekt. Man ønsker helst at aknetilstanden er kurert før man forsøker behandle arr.

Atrofiske arr er den vanligste arrtypen i acne. Atrofiske arr skyldes tap av bindevev i huden som følge av den tidligere betennelsen, og har utseende som et lite søkk i huden. Det finnes flere undertyper som klassifiseres etter arrstørrelse, -utseende og -dybde.

CROSS TCA

Nedsunkne arr og ice-pick arr er et vanlig etter akne. CROSS (chemical reconstruction of skin scars) med trikloreddiksyre (TCA 50 – 100%) er en mye brukt teknikk til å forbedre arrene. Flere studier viser at gjentatt behandling med TCA-syre direkte i nedsenket arr gir gradvis jevnere hudoverflate. TCA CROSS induserer inflammasjon, etterfulgt av dannelse av kollagen, som fører til reduksjon i forekomsten av arr og kosmetisk forbedring. Det har vist seg å være en trygg og kostnadseffektiv, og minimal invasiv teknikk. De fleste vil trenge 4-6 behandlinger.

TCA trikloreddiksyre kan brukes kun fra leger.

En studie fra 2015 så på bruk av 70% TCA CROSS i behandling av nedsunkne arr. Totalt 53 pasienter ble inkludert i studien og behandlet med 70% TCA fokalt annenhver uke. Effekt ble vurdert 3 måneder etter avsluttet behandling. Totalt 81.1% av pasientene var fornøyd med behandlingen (Agarwal N, et al. Therapeutic response of 70% trichloroacetic acid CROSS in atrophic acne scars. Dermatol Surg. 2015)

En evidens baser analyse av hele literatur visste at CROSS TCA førte til mer enn 70% forbedring i 73.3% av pasienter og var mye mer effektiv enn microdermabrasion og microneedling med Dermapen (Kravvas G et al. A systematic review of treatments for acne scarring. Part 1: Non-energy-based techniques. Scars Burn Heal. 2017)

Vår hudlege tilbyr en 5-10 min gratis uforpliktende konsjultasjon for å undersøke type av acne arr og informere om mulige behandlinger

Referanser

Lee JB et al. Focal treatment of acne scars with trichloroacetic acid: chemical reconstruction of skin scars method. Dermatol Surg. 2002

Bhardwaj D et al. An Assessment of the Efficacy and Safety of CROSS Technique with 100% TCA in the Management of Ice Pick Acne Scars. J Cutan Aesthet Surg. 2010

4.Xanthelasmer

 

Xanthelasmer er gulhvite fettavleringer på øyelokkene. De ses som gule klumper på på øyelokkene som gradvis blir større. Forekomsten øker med alder, og kan være et tegn på underliggende forhøyet kolesterol. Xanthelasmer i seg selv er ikke farlige, men kan være kosmetisk skjemmende.

Vår hudlege kan behandle dem. Bestill en gratis uforpliktende konsjultasjon for å bli informert om mulige behandlinger.

 

 

 

5. Melasma

 

Melasma er en hudforandring som vises som brune flekker i ansiktet på voksne personer. Nesten alle kvinner opplever noen grad av slike hudforandringer i svangerskapet. Enkelte kvinner opplever slike pigmentforandringer i forbindelse med bruk av p-piller. Melasma kan være den mest plagsomme kosmetiske hudtilstanden. Tilstanden forekommer hos opptil 70 prosent av alle kvinner. Sykdommen rammer særlig kvinner mellom 20-40 år og kjennetegnes av brune pigmentflekker i ansiktet. Hvis du har pigmentflekker i huden som plager deg kan du få riktig og evidens basert behandling fra en hudlege. I første omgang vil man måtte stille diagnosen riktig. Behandlingen avhenger av utbredelse og din hudtype.

 


Dype medisinske kjemiske peelinger eller reseptbelagte kremer som skal kun forskrives og brukes av leger kan være veldig effektive hvis de er brukt riktig

6.Solflekker

Solflekker eller solar lentigo er en type pigmentflekker som skyldes langvarig eksponering for sol. De fleste får slike flekker med årene. Det er en godartet tilstand. Tilstanden betegnes også “leverflekker”. 

Dype medisinske kjemiske peelinger eller reseptbelagte kremer som skal kun forskrives og brukes av leger kan være veldig effektive hvis de er brukt riktig.

7.Fjerning av talgvorter

Talgvorter er en av de vanligste årsakene til brune flekker i huden. Forekomsten øker med alder. Med tiden blir de tykkere og får en ru overflate. De brune flekkene kan variere i farge, form og størrelse, og noen ganger klø. De er helt ufarlige, men de er et kosmetisk problem. Mange ønsker talgvorter fjernet av kosmetiske årsaker. Valg av behandling avhenger av lokalisasjon, størrelse og antall. 

Vår hudlege tilbyr en 5-10 min gratis uforpliktende konsjultasjon for å undersøke dem og informere om mulige behandlinger

Gratis uforpliktende konsultasjon

 

Vår hudlege tilbyr en gratis uforpliktende konsjultasjon.