Akupunkturbehandling for Gravide

Mediss & Spa acupuncture

Renata har praktisert og praktiser ennå akupunkturbehandling for gravid i flere år.
Erfaringsmessig kan hun bekrefte at de fleste gravide som får akupunkturbehandling før fødsel, får bedre fremgang under fødsel og dermed føder raskere. De gravide har også som regel færre komplikasjoner og kan ha mindre behov for smertelindring.
Man kan bruke akupunkturbehandling i latens fase før fødsel og /i aktiv fase  som stimulerende/dempende metode for rier og som smertelindrende. Akupunktur har også sin betydning i utdrivnings fase, med tanke på mindre rifter, mens ledende del forløses.
Den har faktisk en fantastisk effekt. I hennes jobb som en ammespesialist, suplerer hun ofte sin veiledning med akupunktur som stimulerende metode for melkeproduksjon i barselperiode og ikke minst beroligende og avslappende. Det er også mulig å gå ned med melkeproduksjon ved hjelp av nåler, hvis mor har overproduksjon av morsmelk.

Hun ønsker å tilby Deg blant annet en forberedende akupunktur «modningsakupunktur» fra uke 38+0. Akupunkturbehandling kan være mellom 20-40 minutter og er mye mindre smertefull enn blodprøvetaking. Den gravide kan sitte eller ligge sammen med nålene ved tilsyn. Hun bruker tre forskjellige størrelser av nåler og stikker i punkter som kalles akupunkturpunkter.
Alle nålene er sterile og kun til engangsbruk. Akupunktur påvirker ikke barnet, hvis man tenker på komplikasjonene. Den gravide kan få små røde prikker etter stikking eller få blåmerker i noen tilfeller. Forberedende akupunktur påvirker livmorhalsen, slik at den forandrer sin konsistens .Den forandrer sin posisjon og den blir kortere ,men disse forandringene oppstår nesten parallelt med kontraksjoner som kommer gradvis og øker spontant.

På denne måten er de fleste gravide forberedt for smertene og klarer seg fint fra starten hjemme. Akupunkturbehandling brukes mest ved latens fase, som kan være slitsom og tar av og til   lang tid.Ved hjelp av nåler, mulig bare etter en behandling, kan man sette en gravid dame fort igang slik at de korte riene som kalles «maserier» forandrer sin styrke og varighet.

Akupunkturbehandling påvirker ikke bevissthet og man har en full kontroll over hva som skjer under og etter behandlingen. Akupunkturbehandling kan variere fra en til flere behandlinger og er individuell fra gravide til gravide.

Det finnes forskjellige typer av behandlinger som man kan tilby, for eksempel:

-stimulerende

 -styrkende

 -beroligende/avslappende

 -ved søvnvansker

 -ved kvalme

 -induserende « å sette igang fødsel»

 -smertestillende 

-økende melkeproduksjon ved lite melk

 -dempende melkeproduksjon ved for mye melk